Заблокований активістами локомотив і 57 порожніх вагонів арештували

Четвер, 23 лютого 2017, 10:30

Попаснянський районний суд Луганської області наклав арешт на тепловоз і 57 порожніх вагонів, рух яких з 25 січня було заблоковано активістами на 41-му км перегону станцій "Світланово - Шипілово" на території Попаснянського району Луганської області.

Про це йдеться в ухвалі суду від 16 лютого, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають "Українські новини".

Арешт був накладений на залізничний состав за клопотанням слідчих Національної поліції в якості речового доказу в кримінальному провадженні за фактом блокування транспортних комунікацій (ст. 279 Кримінального кодексу).

Провадження було відкрито 26 січня на наступний день після блокування колії.

Як відомо, акція "блокади торгівлі з окупантами" розпочалася 25 січня, коли активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

28 січня організатори блокади Донбасу заявили про намір її розширити.

Представники місцевої влади, голова СБУ осудили такі дії, назвавши їх популістськими.

31 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

Глава Мінпаливенерго Ігор Насалик пояснив, чим керувався уряд щодо поставок вугілля з неконтрольованих територій.

Через блокування уряд вживає надзвичайних заходів в сфері енергетики.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

21 лютого "Штаб блокади торгівлі з окупантами" заявив, що Гройсман запропонував їм дві речі: участь у роботі комісії з "обміну полоненими" та постанову про переміщення вантажів у відповідності з законом про боротьбу з тероризмом.

Учасники блокади вимагали ухвалення закону про окуповані території, але прем'єр сказав, що це – компетенція Верховної Ради.

Вони ще думають над пропозиціями Гройсмана, блокада триває.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування