У Меджлісі нагадали, що "справа Чийгоза" розвалюється

Субота, 25 лютого 2017, 09:41
У Меджлісі нагадали, що справа Чийгоза розвалюється

"Справа 26 лютого" розвалюється, особливо це стосується заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза: жоден матеріал не підтверджує, що він є організатором безладів біля ВР Криму 26 лютого 2014 року.

Про це заявив заступник Меджлісу Ільмі Умеров, пише Німецька хвиля.

"Коли йдеться про політичні справи, рішення залежить від того, яку вказівку дадуть з гори. Якщо скажуть: швидше завершуйте, то можуть оголосити вирок навіть без допиту свідків захисту. Ми бачимо, що справа розвалюється, особливо це стосується Чийгоза. Жоден матеріал не підтверджує, що він є організатором", - зазначив Умеров.

За його словами, усі звинувачені "тримаються героїчно та добре розуміють, що це - замовлений процес".

У свою чергу перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял зазначає, що попри слабку доказову базу обвинувачення, на позитивний результат очікувати не доводиться.

"У нас у серці жевріє надія, однак ми розуміємо, що якщо судовий процес не змінить свій характер, на позитивний результат очікувати не доводиться... Якщо Асанов і Дегерменджі можуть ще отримати умовне покарання, то Чийгоз, швидше за все, отримає реальний термін", - зазначив Джелял. 

Дружина Чийгоза та громадська захисниця у справі Ельміра Аблялімова упевнена, що обвинувальний вирок "вже готовий".

"Питання в іншому - скільки дадуть років. Саме ця цифра залежить від багатьох факторів: від політичної кон'юнктури, певного тиску з боку міжнародних організацій, громадськості", - зазначила Аблялімова. 

Як відомо, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз понад 2 роки утримується у СІЗО, де очікує ухвалення вироку у "справі 26 лютого" за звинуваченням у масових заворушеннях під час подій, що відбулися під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді сталося зіткнення між проросійськими активістами та учасниками мітингу за єдність України. 

За організацію масових безладів Кримінальний кодекс РФ передбачає позбавлення свободи на термін від 8 до 15 років, за участь у них - від 3 до 8 років.

У "справі 26 лютого" суд ще має допитати близько 50 свідків захисту. 

Адвокат Микола Полозов стверджував, що в "суді" у справі Чийгоза речові докази у вигляді відеозаписів з мітингу 26 лютого 2014 року спростовують свідчення потерпілих, а відеоматеріали у справі Чийгоза суперечать аргументам обвинувачення

На суді Чийгоз неодноразово заявляв, що не визнає свою провину.  На останньому засіданні "суд" в окупованому Криму залишив Чийгоза під арештом до 8 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування