Авдіївка, коксохім та ДФС знову без електрики

Субота, 11 березня 2017, 15:26
Авдіївка, коксохім та ДФС знову без електрики

В Авдіївці Донецької області в суботу близько 14:30 знову обстрілами перебито лінію електропостачання.

Про це повідомив у Facebook губернатор області Павло Жебрівський.

"Без електроенергії місто, коксохім, ДФС. За виробленим алгоритмом підключаємо життєвоважливі об'єкти міста до альтернативного енергоживлення. Дали в СЦКК заявку на відновлювальні роботи на ЛЕП", - написав він.

Разом з тим, українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДО протягом 11 березня здійснюють обстріли околиць Авдіївки, позицій Збройних Сил України та ключових об’єктів інфраструктури.

"Протягом дня противник застосував 4 снаряди калібру 125 мм, 3 міни калібру 120 мм та 10 мін калібру 82 мм, що є грубим порушенням Мінських домовленостей щодо заборони застосування важких типів озброєнь", - зазначили в СЦКК.

Внаслідок здійснення таких агресивних дій о 15.13 пошкоджено лінію електропередач "Макіївка-Авдіївський коксохімічний завод", що залишило місто без електропостачання. Крім того, зупинено роботу Донецької фільтрувальної станції, яка забезпечує питною водою більше 600 тисяч мирного населення населених пунктів Авдіївка, Ясинувата та Донецьк.

Як відомо, з лютого Авдіївка залишалася без електроенергії вже декілька разів.

Востаннє 5 березня в результаті бойових дій стався порив повітряної високовольтної лінії електропередач поблизу м. Авдіївка, внаслідок чого припинено електропостачання м. Авдіївка, а також Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують водою та теплопостачанням місто.

8 березня в Авдіївці було відновлено централізоване електропостачання. Пізніше до електропостачання підключили й Донецьку фільтрувальну станцію. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування