СБУ перевіряє, чи підбурювала Савченко військових до заколоту

П'ятниця, 17 березня 2017, 11:36

Служба безпеки України перевіряє інформацію про підбурюванні позафракційним народним депутатом Надією Савченко військовослужбовців Збройних сил України до непокори.

Про це заявив Грицак журналістам в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"З приводу її намірів підбурювати військовослужбовців ЗС України до акції непокори, протестів, інформація перевіряється", - заявив Грицак.

При цьому він нагадав, що щодо поїздки Савченко в зону проведення АТО на непідконтрольну Україні територію, СБУ вже запрошувала депутата на розмову.

"Провели її допит в рамках кримінального провадження... На більшість питань, які ставив слідчий, вона, посилаючись на ст. 63 Конституції, вона відмовилася відповідати, але в той же час підтвердила факти, оприлюднені в ЗМІ, про участь у стрільбах разом з учасниками незаконних збройних формувань", - зазначив глава СБУ.

Як відомо, 24 лютого Савченко і керівник центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибули до Донецька, а потім до виправної колонії в Макіївці, де містяться українські полонені.

10 березня Савченко дала свідчення Службі безпеки України щодо своєї поїздки на непідконтрольну Києву територію в Донецьк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування