Вороненкова поховають у Києві – ЗМІ

П'ятниця, 24 березня 2017, 15:09

Похорон екс-депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова, застреленого у центрі Києва 23 березня, відбудеться в українській столиці.

Як повідомив російській газету "Коммерсант" його колишній колега Ілля Пономарьов напередодні, таке рішення прийняли близькі загиблого.

Пономарьов, який так само переїхав жити до Києва, не міг у четвер говорити через слідчі дії й написав це журналістові.

Два колишні депутати РФ того дня збиралися зустрітися і знову дати свідчення військовому прокурору Руслану Кравченку, який веде справу екс-президента України Віктора Януковича.

Натомість дружині Вороненкова, співачці й колишньому депутату Держдуми від "Единой России" Марії Максакової довелося упізнавати чоловіка в убитому, після чого її та Іллю Пономарьова на бронемашині СБУ повезли на допит у прокуратуру.

За чотири хвилини до пострілів у нього Вороненков списувався у Facebook-messenger із головним редактором сайту "Цензор" Юрієм Бутусовим.

Як написав Бутусов у Facebook, об 11:21 Вороненков надіслав йому своє останнє інтерв'ю сайту "Гордон" і написав: "На одному подиху читається".

"Інтерв'ю називається: "У Росії кричать, що потрібно обміняти мене на Сущенка, а якщо не вийде – убити як Бандеру". А за чотири хвилини, об 11.25, одразу після відправки мені цього повідомлення російський диверсант розстріляв Вороненкова у центрі Києва", – зазначив Бутусов.

Журналіст також припустив: "Судячи з характеру вбивства, російські спецслужби шукали Вороненкова шляхом організації стеження за Іллею Пономарьовим. Вороненков не афішував своє місце проживання… Якби вдалося організувати стеження за Вороненковим, то його б убили без ризику".

"Ъ" зазначає, що біля входу до готелю "Прем'єр Палас" молодик у сірому спортивному костюмі з капюшоном, у чорній куртці й червоних кросівках вистрелив із ТТ 7 разів (5 куль влучили у Вороненкова, решта – в охоронця), поранений охоронець політика з автоматичного пістолета Стечкіна вистрілив у нападника не менше 14 разів.

"Вочевидь, у момент пострілів у відповідь переведення вогню на Стечкіні стояло у положенні автоматичної стрільби. Злочинець був поранений тричі, одна з ран – наскрізна в голову – виявилася врешті смертельною", – пише видання.

Кілера доправили в київську міську клінічну лікарню №17, де йому зробили чотири операції й відкритий масаж серця. "Його вдалося запустити, але через надто довгу зупинку це вже не допомогло", – заявив головний лікар лікарні Микола Дьомін.

Як відомо, Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомив правоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

Читайте також: Ключовий свідок. Що відомо про вбивство Вороненкова

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News