Кириленко запропонував Росії вихід, як взяти участь у Євробаченні

Неділя, 26 березня 2017, 12:11

Віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко пропонує Росії визначити іншого учасника Євробачення-2017, який не має проблем з українським законодавством.

Про це він заявив в ефірі "Українського радіо".

Кириленко підкреслив, що Україна з самого початку попереджала, що жоден з тих артистів, які порушили українське законодавство, не зможуть взяти участь у пісенному конкурсі.

"Безумовно, ми готові прийняти всі 43 країни-учасниці Євробачення, в тому числі представника РФ. І Росія сама може запропонувати для себе вихід з цієї ситуації, запропонувавши учасника чи учасницю, який не має проблем з українським законодавством. Тоді ця проблема буде дуже швидко розв'язана", - сказав він.

Однак, за його словами, Україна навіть не сподівається на такий підхід з боку РФ, оскільки бачить, що "провокація з Євробаченням з боку Росії – це лише невеличка ланочка у великому ланцюгу провокацій і дій, які скеровані на нагнітання ситуації в України".

Серед таких провокацій він назвав диверсію, що призвела до вибухів боєприпасів у Балаклеї Харківської області та вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва.

"У цьому ж ряду і визначення російського учасника Євробачення 2017", - вважає Кириленко.

"Якщо Росія так і не змінить учасника і не приїде – ну що ж, ми проведемо Євробачення на високому рівні для 42 вільних і демократичних країн", - додав віце-прем'єр.

Як відомо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017.

У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

На початку перевірки Самойлової організатори Євробачення заявляли, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

Пізніше вони запропонували Першому каналу Росії влаштувати пряму трансляцію виступу Самойлової під час півфіналу, щоб вона все-таки могла взяти участь у конкурсі.

Віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко одразу заявив, що показ виступу російської конкурсантки Юлії Самойлової на Євробаченні теж порушує український закон.

Врешті, перший канал відмовився від пропозиції Європейської мовної спілки.

Крім того, СБУ тепер перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

Серед тих, кого перевірятиме СБУ, точно буде співачка Арцвік Арутюнян, яка у травні на Євробаченні у Києві має представляти Вірменію.

У Вірменії уже заявили, що їхня представниця на Євробаченні не була в окупованому Криму.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування