Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що не проти виступу Дерипаски в Конгресі: Welcome!

Четвер, 30 березня 2017, 15:43

Президент Росії Володимир Путін не проти того, щоб бізнесмен Олег Дерипаска дав роз'яснення Конгресу США про свою причетність у просуванні інтересів Кремля через контакти з колишнім главою передвиборного штабу Дональда Трампа Полом Манафортом.

Про це він заявив, виступаючи на пленарному засіданні форуму "Арктика - територія діалогу", передає ТАСС.

"Якщо поїде якийсь представник нашого бізнесу і буде зустрічатися, в Конгресі буде виступати – заради бога! Це його право, ми нічого проти не маємо", – сказав Путін.

Глава РФ зазначив, що Дерипасці "незрозуміло на якій підставі закрили в'їзд до США".

"Адже ніхто не пояснює чому закрили. Нехай скажуть! Нехай він приїде в Штати, нехай виступить у Конгресі, – сказав Путін. – Якщо, дійсно, правоохоронні органи та спецслужби пред'являть йому якісь претензії реальні, засновані на чомусь, то тоді хоча б нам буде зрозуміло, з чим це пов'язано".

При цьому Путін зазначив, що "все буває, бізнес – складна субстанція".

"Там, мабуть, і порушення якісь можливі, але ми їх не знаємо. Якщо вони є, нехай пред'являть! В цьому сенсі це хороший був би сигнал і хороша практика. Ми також готові прийняти в Москві і представників Конгресу і Сенату, і, безумовно, ми будемо завжди раді бачити наших друзів з бізнесу: у нас дуже багато друзів у США з бізнесу, які працюють і хочуть продовжувати працювати в Росії", – заявив президент.

"Welcome, ми будемо їм допомагати", – додав він.

ТАСС також відзначає, що Путін "англійською мовою", спростував чутки про втручання РФ у вибори в США.

"Рейган, дискутуючи з приводу податків, сказав: "Читайте по губах: "No!" –заявив глава РФ у відповідь на прохання пояснити, чи втручалася у вибори в США.

Путін також заявив, що розраховує, що нова адміністрація США буде прагнути до вирішення регіональних криз – наприклад, української.

Як відомо, The Associated Press написало статтю про те, що Манафорт таємно працював на Дерипаску, просуваючи інтереси Путіна. Його завданням було протидіяти антиросійської опозиції в пострадянських країнах.

Фактами оплати послуг Манафорта зайнялися агенти Мінфіну США, які розслідують фінансові злочини.

Сам путінський олігарх заявляв про готовність розповісти Конгресу США про зв'язки з Манафортом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування