Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОРЛО показали відео із заручниками, яких готові обміняти

Середа, 22 листопада 2017, 22:21

В мережі з’явилося відео, на якому стверджується, що українські військовополонені в ОРЛО спілкуються з членами своїх сімей та близькими.

Відео опублікувала "Новая газета".

"Після телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним глава самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницкий розпорядився дати можливість полоненим українським військовим поговорити з членами їхніх сімей по телефону", - пише видання.

Всі розмови людей, які вказані на відео, як українські військовополонені, зняті та змонтовані на відео. Всі ці люди у телефонних розмовах повідомляли, що у них "все нормально" і що "вони чекають на обмін".

"Керівництво Луганська готове нас обміняти. Я живий, здоровий, зі мною все добре", - повідомляє, як зазначено на відео, Сергій Гладкий.

"Привіт, Марина, це я, Анатолій. Передай всім привіт, скажи я в Луганську, все нормально, здоровий. Скоро, дасть Бог, буду вдома", - сказав Анатолій Кучер.

Окрім них, на відео ще є чотири чоловіка - Владислав Лактіонов, Олександр Іщук, Валентин Богдан і Артем Крина. Всі вони сказали по телефону, що ОРЛО готує їх до обміну.

Як відомо, 15 листопада лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі.

Також повідомлялось, що Путін "підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими" між Україною і ОРДЛО пообіцяв "особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік".

Пізніше лідер так званої "ДНР" Олександр Захарченко підіграв Путіну і Медведчуку в питанні обміну полоненими з Києвом. Він заявив, що "обмін полоненими не повинен залишатися питанням війни і торгівлі".

16 листопада ватажок ОРЛО Ігор Плотницький доручив перевірити стан полонених перед передачею їх українській стороні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування