Вибухи в Калинівці: піротехніки обстежили 10-кілометрову зону

П'ятниця, 24 листопада 2017, 07:59

Піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій завершили обстеження на предмет наявності вибухонебезпечних предметів 10-кілометрової зони навколо військових складів Міноборони біля міста Калинівка Вінницької області.

Про це йдеться у зведенні ДСНС станом на 7.00 24 листопада

"Закінчено обстеження території 10 кілометрової зони навколо військового складу Міністерства оборони поблизу Калинівки. Зведеним піротехнічним загоном ДСНС здійснюється контроль якості очищення території. До робіт залучено 43 чол. та 17 од. тех", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області. Постраждали щонайменше дві особи, було евакуйовано понад 30 тисяч людей.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що на складах боєприпасів у Калинівці було 83 тисячі тон боєприпасів, із них лише 68 тон були готовими до застосування.

У Генштабі заявляли, що територія загоряння на складах боєприпасів в районі Калинівки становила близько 10% від загальної площі арсеналу.

Президент Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у ситуації в Калинівці.

3 жовтня у Калинівці припинилися вибухи і пожежа.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що існують свідчення того, що до вибухів на військових складах у районі Калинівки призвів закладений диверсантами детонатор.

За фактом вибухів у Калинівці розслідують кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) КК України.

22 листопада стало відомо, що в цій справі оштрафували на 2,5 тисячі гривень офіцера за недбалість.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування