Пєсков: Приїзд Плотницького до Москви – не питання Кремля

П'ятниця, 24 листопада 2017, 11:51

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що приїзд ватажка бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького в Москву – це не питання Кремля.

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, також Пєсков заявив, що Росія "зберігає свою прихильність" Мінським домовленостями.

"Я, як і раніше, не коментую ситуацію з Плотницьким і з "ЛНР". Власне, приїзд Плотницького до Москви – це не питання, яким займається адміністрація президента", – сказав Пєсков.

 При цьому він заявив, що позиція Москви, яку неодноразово декларував Володимир Путін, залишається незмінною.

"Альтернативи Мінським домовленостями немає, і Росія зберігає свою прихильність до того підпису, який під цими домовленостями поставив президент Путін", – заявив Пєсков.

Як відомо, 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків "ЛНР" Ігорем Плотницьким і Ігорем Корнетом, до протистояння долучилися бойовики ватажка "ДНР" Олександра Захарченка і ФСБ РФ.

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували в центрі Луганська значну кількість військової техніки і озброєних осіб, було перекрито дороги й заблоковано роботу установ.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Луганську відбуваються розбірки не тільки між місцевими бандами, а й між російськими спецслужбами.

23 листопада радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що Плотницький виїхав до Росії, а в окупований Луганськ увійшли регулярні підрозділи армії РФ чисельністю близько 1 тисячі військовослужбовців, включаючи спецназ ГРУ і спецназівців МВС РФ, а також важка техніка: танки, БТР, артилерійські установки.

Крім того, в мережу виклали відео з Плотницьким в аеропорту Москви.

А російський письменник Захар Прілєпін, який став до лав бойовиків "ДНР", повідомив, що летів із Плотницьким одним рейсом Ростов-на-Дону – Москва і у лідера "ЛНР" нібито було з собою "все для нового життя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...