ОБСЄ заявляє, що пристрасті в Луганську вгамувалися

П'ятниця, 24 листопада 2017, 15:50

На вулицях окупованого Луганська спостерігається спокійна ситуація, поменшало озброєних осіб та військової техніки.

Про це повідомив у п’ятницю по скайпу перший заступник моніторнигової місії ОБСЄ на Донбасі Александр Хуг під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

За його словами, 23 листопада спостерігачі ОБСЄ відвідали Луганськ і побачили там спокійну ситуацію.

"Люди займалися своїми повсякденними справами, поменшало озброєних осіб та військової техніки у деяких районах міста", - заявив Хуг.

Спостерігач повідомив також, що СММ відновила патрулювання в окупованих районах Луганської області.

Журналіст запитала, чи відомо місії щось про те, що 21 листопада через неконтрольовану ділянку кордону з РФ до України зайшла колона російської техніки – 20 БТРів і 50 "Уралів" - частина якої потім пішла на Луганськ.

Хуг відповів, що він не може підтвердити цю інформацію.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що у Луганську стало менше військової техніки, відновили роботу школи та лікарні.

21 листопада ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницкий заявив про спробу перевороту в "ЛНР".

Бойовики в окупованому Луганську посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебував їхній ватажок Ігор Плотницький.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в цілях безпеки обмежила патрулювання в Луганську, але фіксувала наявність збройних людей на вулицях окупованого міста.

СММ також зазначила, що з опівдня 21 і до вечора 22 листопада в готелях, де проживають спостерігачі, не працювало телебачення і радіо.

23 листопада сталові відомо, що автомобільний кортеж, у якому перебували ватажок незаконного збройного формування "ЛНР" Ігор Плотницкий, керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, глава ДТРК "ЛНР" Анастасія Шуркаєва та кілька інших осіб виїхав з території Луганська.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...