СБУ знищила оригінал відео з "рюкзаками Авакова" – джерело

П'ятниця, 3 листопада 2017, 11:02
СБУ знищила оригінал відео з рюкзаками Авакова – джерело
скріншот

Служба безпеки знищила оригінал відео прихованої зйомки з кабінету екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря, яке фігурує у справі "рюкзаків Авакова".

Про це, з посиланням на поінформоване джерело в МВС, йдеться у статті "Рюкзак наполовину порожній, або НАБУ між Порошенком і Аваковим".

Як розповідають наближені до Авакова джерела, міністр впевнений, що "справа рюкзаків" розвалиться у суді, бо підозра в основному базується на монтованому відео.

"А оригіналу не існує. Його просто немає. СБУшники, коли відео вилізло в інтернеті, перелякались і знищили як оригінал відео, так і камеру, на яку його записали", – переконують у міністра МВС.

"А без початкового відео довести, що на змонтованому відео правда, а що монтаж – неможливо", – додав співрозмовник з оточення Авакова.

Читайте також: "Справа сина Авакова. Усі подробиці і реакція в оточенні міністра та президента"

Як відомо, 31 жовтня 2017 року НАБУ прийшло з обшуками до сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра у справі про можливу розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України для Нацгвардії у 2014 році.

Згодом НАБУ затримало 3 осіб за підозрою у розтраті коштів у справі, яка стала відомою як "рюкзаки Авакова".

Зокрема, сина глави МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків – харків'янина Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo".

1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова під особисте зобов'язання.

Чеботаря та Литвина теж звільнили під особисте зобов'язання та зобов'язали одягнути електронний браслет.

Роман Романюк, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування