Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд дозволив заочне розслідування щодо Онищенка

Вівторок, 19 грудня 2017, 01:52

Суд дозволив проводити заочне розслідування щодо розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.

Відповідне рішення ухвалив суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник 18 грудня, передає Громадське.

Прокурор Андрій Перов зазначив, що слідство наполягає на заочному розслідуванні, оскільки Онищенко переховується від правоохоронців за кордоном. За останньою інформацією, наразі він перебуває в Іспанії, де також триває судовий процес щодо його можливої екстрадиції.

Водночас, адвокати Онищенка були проти заочного розслідування.

"Така процедура була передбачена для трохи іншого складу злочинів. Але потім чомусь законодавець його вирішив розширити. Як на мене, це було помилкою. Я прошу відмовити у задоволенні такого клопотання", — сказав адвокат Олег Іщенко.

Клопотання про проведення спеціального досудового (заочного) розслідування стосується також п’яти ймовірних поплічників Онищенка. Зокрема, матері нардепа Інеси Кадирової.

Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Онищенко втік з України та перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук. При цьому Онищенко власноруч підписує документи на виплату з бюджету зарплат його помічникам.

5 липня 2016, коли нардеп вже знаходився за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка.

Детальніше про нардепа-втікача, якого взяла "під крило" іспанська Феміда, і його аргументи читайте в матеріалі УП "Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування