Франція і Німеччина спробують переконати РФ повернутись в СЦКК

Субота, 23 грудня 2017, 00:36

Для якнайшвидшого повернення російських офіцерів у Спільний центр контролю і координації припинення вогню на Донбасі західні країни-учасниці Нормандського формату направлять своїх посередників.

Про це, як повідомляється на сайті відомства глави німецького уряду, говорили Канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент України Петро Порошенко під час п'ятничної телефонної розмови, передає Укрінформ.

"Канцлер і український президент зійшлися на тому, що російські офіцери повинні швидко повернутися назад в СЦКК. З цією метою фахівці з Німеччини і Франції найближчими днями будуть виконувати посередницькі функції", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Порошенко і Меркель підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня, щодо  всеосяжного, сталого і безстрокового режиму припинення вогню з опівночі 23 грудня у зв’язку із різдвяними та новорічними святами і відзначили, що воно має вести до довгострокової стабілізації ситуації з безпекою в регіоні.

Крім того, лідери України та Німеччини наголосили на важливості виконання рішень, які допоможуть звільнити українських заручників до кінця року.

Як відомо, 14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

19 грудня російські офіцери зі складу СЦКК повернулися до Росії.

Лунали припущення, що це свідчить про намір Росії поглибити збройний конфлікт. Зокрема, загострення на Донбасі не виключав спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News