Головний комуніст Росії відмовився брати участь у виборах президента

Субота, 23 грудня 2017, 01:35

Лідер російських комуністів Геннадій Зюганов попросив однопартійців не висувати його кандидатом на вибори президента РФ 2018, замість нього керівництво партії запропонувало іншого кандидата.

Про це пише Російська служба BBC.

Про те, що ЦК КПРФ рекомендував пленуму партії висунути кандидатом в президенти директора радгоспу імені Леніна Павла Грудініна, розповіли члени комітету Валерій Рашкин і Сергій Обухов.

"Зюганов заявив, що не висувається і запропонував Грудініна. Президія після двох днів суперечок погодилася рекомендувати Грудініна", - розповів Обухів.

Кандидатура Грудініна - єдина із запропонованих, підкреслили співрозмовники Бі-бі-сі.

Відмова лідера КПРФ йти на вибори могла бути викликана його побоюваннями не посісти друге місце на виборах, розповідав раніше Бі-бі-сі співрозмовник, близький до президентської адміністрації, але не уповноважений коментувати президентську кампанію.

Зюганов традиційно ставав другим після кандидата від влади майже на всіх президентських виборах в Росії з 1996 року, але останні соціологічні опитування показують, що поки "кандидат номер два" в гонці - лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

На виборах 2012 року Зюганов отримав 17,2% голосів. За нього проголосували 12,3 млн осіб.

Як повідомлялося, в листопаді Зюганов заявив, що всі партійні організації висунули його кандидатуру на виборах президента Росії в 2018 році.

Остаточне рішення буде прийнято на з'їзді партії в суботу.

Як відомо, 6 грудня президент РФ Володимир Путін оголосив про участь у виборах президента вчетверте, він піде на вибори як самовисуванець.

Про намір брати участь в них оголосили співзасновник партії "Яблуко" Григорій Явлінський, журналістка Ксенія Собчак та ще дві телеведучі – Анфіса Чехова та Катя Гордон, порнозірка Олена Бєркова.

За результатми опитування, яке провела російська недержавна дослідницька організація "Левада-Центр", на виборах президента РФ кандидатуру чинного глави Володимира Путіна готові підтримати 61% виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування