США наклали санкції на підозрюваного в убивстві Вороненкова

Субота, 23 грудня 2017, 02:15
США наклали санкції на підозрюваного в убивстві Вороненкова

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох російських компаній і ряду кримінальних авторитетів з Росії і країн колишнього СРСР.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Злодії в законі" потрапляють під санкції за участь у серйозних транснаціональних злочинних діях.

Санкції заморожують всі активи, які ці фізичні і юридичні особи мають під юрисдикцією США і забороняють вести бізнес з американськими громадянами.

У список потрапили "злодії в законі" Алімжан Тохтахунов, відомий як Тайванчик, а також Захарій Калашов на прізвисько Шакро Молодий.

Також в списку Володимир Тюрін, якого Генеральна прокуратура України назвала організатором вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

"Тюрін є коронованим "злодієм в законі", який брав участь в зустрічах з іншими "злодіями в законі", в тому числі в 2013 році і в 2015 році. Тюрін був засуджений до тюремного ув'язнення за трьома окремими справами, а також перебував під домашнім арештом", - вказується в прес-релізі Мінфіну США.

Також обмеження запровадили для двох російських компаній, які належать російському кримінальному авторитету Рубену Татуляну.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем’єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство.

Поранений охоронець Вороненкова підстрелив нападника. Убивцею виявився екс-боєць батальйону "Донбас" Павло Паршов – він помер у лікарні.

16 червня у Павлограді затримали активіста Ярослава Тарасенка, який був знайомий із Паршовим і якого підозрюють у співучасті в резонансному вбивстві (ч. 2 ст. 115 ККУ). Слідчі вважають, що Тарасенко привіз кілера під готель.  

Вороненков був свідком у справі про зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування