Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ активісти висувають Навального у президенти

Неділя, 24 грудня 2017, 10:58
В РФ активісти висувають Навального у президенти

У Москві 24 грудня ініціативна група провела збори та висунула кандидатом на посаду президента Росії Олексія Навального.

"За" висловилися 746 учасників зборів, тих, хто голосував проти чи утримався, не було, пише "Радіо Свобода". 

Як зазначає "Meduza", збори ініціативної групи відбулися у Москві на пляжі у Срібному бору. 

За даними "Новой газеты", після голосування Навальний вийшов на сцену зі своєю сім'єю - дружиною і дітьми, і заявив: "Ми готові виграти ці вибори, ми готові і виграємо ці вибори". 

Говорячи про бойкот у разі недопуску до участі у виборах, Навальний заявив, що на цих виборах має намір виграти.

"Неможливо визнати кампанію, на яку не допущено реального кандидата Ми не визнаємо це виборами, але ми не усунемося. Ми будемо вести кампанію у країні, щоб якомога більше людей цю кампанію не визнали. Тільки спробуйте не пустити нас на вибори, ми влаштуємо страйк!", - заявив політик.

Наприкінці виступу Навального в зал випустили конфетті.

Головою зборів обрали юриста команди Навального Івана Жданова. За його словами, команда Навального сподівається подати документи в ЦВК для висування політика 24 грудня. Комісія, за його словами, працює до 15:00 за мск.

 
 
Фото - Татьяна Васильчук, «Новая газета»

На 24 грудня заплановано збори ініціативних груп з висунення Навального ще у 20 містах Росії.

У Владивостоці, зокрема, прихильники Навального вже проголосували за його висунення в якості кандидата в президенти Росії. На зборах групи виборців за участь Навального у виборах проголосували понад 600 осіб.

У Новосибірську і Красноярську на таких зборах також висунули кандидатуру Навального, у кожному з цих міст на збори прийшли понад 500 осіб. 

За виборчим законодавством РФ, кандидата, який балотується на посаду президента як самовисуванець, має висунути група виборців чисельністю не менше 500 осіб.

ЦВК Росії неодноразово попереджав, що Олексій Навальний не буде зареєстрований як кандидат через судимість - у 2013 році він був засуджений на 5 років умовно у справі "КіровЛєса". Вирок був оскаржений в ЄСПЛ і скасований Верховним судом, але потім суд в Кірові знову призначив таке ж покарання.

Навальний вважає своє висунення законним і продовжує передвиборну кампанію. 

Як відомо, вибори президента Росії призначено на 18 березня 2018 року - річницю анексії Криму Росією. 

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що "гордий" тим, що мешканці анексованої території братимуть участь у виборах глави РФ у 2018 році.

З'їзд "Єдиної Росії", який відбувся 23 грудня, підтримав рішення діючого президента РФ Володимира Путіна про самовисування на виборах у 2018 році

Комуністична партія Росії на з'їзді 23 грудня офіційно висунула кандидатом у президенти директора підмосковного радгоспу імені Леніна Павла Грудініна. Багаторічний учасник у перегонах Геннадій Зюганов від балотування відмовився. 

Також 23 грудня передвиборний другий з'їзд "Громадянської ініціативи" висунув кандидатом на посаду президента РФ Ксенію Собчак, у програмі якої - звільнення військовополонених, припинення гібридної війни  на Донбасі зокрема, та питання Криму. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...