БПП закликає підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу

Понеділок, 15 січня 2018, 11:05

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді закликає парламентарів підтримати у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу №7163, який розглядатимуть 16 січня.

Про це на засіданні погоджувальної ради 15 січня заявив голова фракції Артур Герасимов.

"Я хочу підтримати голову ВР і запросити усіх розглянути у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу №7163", - сказав він.

Герасимов додав, що цей законопроект "прямо визначає Росію агресором, вводить на законодавчому рівні поняття ""російська окупаційна влада" та "російські окупаційні війська"".

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак також наголосив на необхідності прийняття цього законопроекту.

Водночас голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк наголосив, що цей законопроект не визначає Росію окупантом і агресором, бо такі слова є лише у преамбулі.

"А далі статті закону не визначають Росію агресором. Законопроект  не захищає людей, що постраждали від агресії, і українського воїна", - сказав Березюк.

Так само і голова "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив, його фракція виступає проти цього законопроекту, бо він суперечить міжнародним угодам України і не містить механізму, що призведе до миру.

Голова радикальної партії Олег Ляшко зазначив, що його фракція буде голосувати закон про реінтеграцію Донбасу, "щоб захисти права українців".

Як відомо, 6 жовтня 2017 року Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу.

Також в цей день депутати підтримали законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської та Донецької областей.

18 грудня 2017 року БПП запропонував відкласти голосування закону про деокупацію, оскільки він потребує додаткових консультацій.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування