Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП вимагає призначити аудитора НАБУ

Понеділок, 15 січня 2018, 11:19

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді наголошує на необхідності призначити аудитора НАБУ на пленарному тижні 16-19 січня.

Про це на засіданні погоджувальної ради 15 січня заявив голова фракції Артур Герасимов.

"Фракція БПП наголошує в чергове на необхідності закрити хоча б найбільш болючі питання з кадрових боргів парламенту. Передусім мова йде про обрання аудитора НАБУ для проведення перевірки за 2016 рік. Нагадую: за 16-й рік, не за 17-й", - сказав він.

За словами Герасимова, відсутність аудиту гальмує розвиток агентства та підриває довіру суспільства.

"Тому необхідно якомога швидше знайти достойного кандидата, якого підтримає більшість парламенту, для проведення аудиту", - сказав очільник фракції БПП.  

Він також закликав парламент визначитись з кандидатурами суддів до Конституційного суду.

Як відомо, 21 березня Верховна Рада не змогла призначити одного з трьох аудиторів для Національного антикорупційного бюро. Раді пропонувалися кандидатури Роберта Сторча і Найджела Брауна.

У травні 2017 року у повторному конкурсі на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради претендували 10 осіб. 

У червні 2017 року комітет Ради не зміг вирішити питання з обранням свого аудитора.

Водночас активісти з Реанімаційного пакету реформ та Центру протидії корупції застерігають, що члени комітету від БПП та "Народного фронту" хочуть рекомендувати ВР "зручного аудитора НАБУ".

У грудні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко, виступаючи з трибуни ВР, звернувся  до керівництва комітету з проханням призначити аудит НАБУ. Він переконував, що в нього є інформація, яку він може передати аудиторам.

За законом, НАБУ мають перевіряти три аудитори: від ВР, президента і Кабміну. 

Детальніше про обрання аудитара для НАБУ від Верховної Ради читайте у статті: "Сторч головою. Що відбувається з аудиторами НАБУ."

Про затримання на хабарі агента НАБУ, зрив спецоперації і конфлікт між ГПУ і НАБУ читайте у матеріалі УП "Агенти під ударом. Як розвивалась і чим закінчиться чергова атака на НАБУ"

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування