Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацагентство з розшуку активів не пускають до арештованих приміщень Клименка

П'ятниця, 26 січня 2018, 13:40

Нацагентство з питань розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів не отримало доступу до арештованих приміщень ТЦ "Гулівер", які належать фірмі екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка ТОВ "Юнісон груп".

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що 13 листопада 2017 року представники відомства передали працівникам ТОВ "Юнісон груп" необхідні документи для забезпечення можливості управління майном.

"Наразі представники ТОВ "Юнісон груп" в порушення вимог ухвали суду, Кримінально-процесуального кодексу та закону умисно чинять перешкоди щодо виконання ухвали та діяльності АРМА", - зазначили у Нацагентстві.

Там розповіли, що 16 листопада працівники АРМА та Головної військової прокуратури прибули до торгового центру "Гулівер" з компанією, яка мала оцінити арештовану нерухомість. Проте отримали опір від невідомих, які представилися представниками ТОВ "Юнісон груп".

"Показуючи відкрито зневажливе та вороже ставлення до працівників Головної військової прокуратури та АРМА, почали чинити численні фізичні перешкоди у доступі до активів", - повідомили у агентстві.

Також додали, що 15 грудня минулого року представники АРМА повторно спробували виконати ухвали суду, однак знову отримали протидію від співробітників фірми.

У АРМА зазначили, що через спротив ТОВ "Юнісон груп" наразі відсутні доходи і відповідно надходження до Держбюджету від управління активами ТЦ "Гуллівер".

Крім того у Нацагентстві додали, що за даним фактом Нацполіція порушила кримінальне провадження, розпочато досудове розслідування за частиною 1 ст. 382 Кримінального кодексу.

Згідно з даною статтею, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на термін до 3 років.

Раніше повідомлялося, що три поверхи ТЦ "Гуллівер" були передані в управління АРМА ухвалою Печерського райсуду від 29 вересня 2017 року.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що видання "Весті" змушене узгодити умови використання приміщень у ТРЦ "Гулівер" з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних злочинів.

Проте в Національному агентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, неодноразово заявляли про перешкоджання своїй діяльності невідомими.

Також Нацагентство з розшуку активів не пускають і до "квартири Клименка".

Як відомо, 14 липня 2017 року Головна військова прокуратура разом із Національною поліцією проводила комплекс обшуків у приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, в тому числі в медіахолдингу "Вести".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав тоді, що холдинг пов’язаний із злочинною схемою "розкрадання державних коштів режимом Януковича", зокрема, Олександром Клименком.

Пізніше Аваков перерахував заблоковане "майно Клименка". Серед переліченого, зокрема, 78 елітних квартир.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування