Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат оскаржить 10 років в'язниці російському військовому Агєєву

Середа, 31 січня 2018, 14:22

Захист російського військовослужбовця Віктора Агєєва, засудженого до десяти років позбавлення волі, оскаржить вирок в Апеляційному суді Луганської області.

Про це повідомив його адвокат Віктор Чевгуз, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не знаю, чи потрапить він до списку на обмін. Я сподіваюся на це, але чи підуть на це росіяни? Адже наша сторона хоче отримати українців із Росії, з російських в'язниць, яких вони туди насаджали", - сказав він.

"Президенти нехай між собою вирішують, а я адвокат, я маю його захищати до кінця. Я знаю, що кваліфікація неправильна, міру покарання також обрано невідповідну скоєному", - додав Чевгуз.

На його думку, Агєєв не скоював ніяких злочинів, а лише сидів на "посту охорони громадського порядку" в ОРЛО та мав при собі автомат, за що має отримати менш суворе покарання.

Раніше повідомлялося, що адвокат засудженого до 10 років військовослужбовця РФ Віктора Агєєва прогнозує, що його можуть обміняти на одного з ув'язнених в РФ українців.

Як відомо, 26 січня Чевгуз повідомив, що російського військовослужбовця Віктора Агєєва суд визнав винним у тероризмі і засудив до 10 років позбавлення волі, його звинуватили у бойових діях на боці угруповання "ЛНР", а також у незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...