Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: США і "нормандська четвірка" створюють паралельний тиск

П'ятниця, 16 лютого 2018, 14:05

Сполучені Штати Америки беруть активну участь у вирішенні конфлікту на сходу України, не залежно від формату переговорів.  

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Німеччині на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

"Мене іноді це питання майже розважає", – сказав він у відповідь на запитання про перспективу приєднання США до "нормандського формату".

"Я з Куртом Волкером (спецпредставником Держдепартаменту США з питань України – ред.) іноді розмовляю, а іноді по два-три рази на день", – зазначив Клімкін.

"Тому з точки зору залучення Сполучених Штатів Америки – я тільки з Рексом Тіллерсоном (держсекретарем США – ред.) розмовляв останнім часом кілька разів, обговорюючи концепцію цієї (миротворчої) місії, і що ми можемо зробити, які нові засоби тиску (на Росію) і так далі", – додав він.

За словами Клімкіна, є "кілька паралельних проектів – є американський проект, є нормандський"  

"Це не принципово, чи ми посадимо ще й Сполучені Штати поруч, чи ми будемо це робити в сусідніх кімнатах. Для мене головне результат. І я знаю, як використати паралельний тиск США, нормандського формату, якщо потрібно – Європейського Союзу, (Великої) Сімки", – заявив голова МЗС.

"Головне – це люди, безпека і майбутнє окупованих територій. Передача контрою міжнародному співтовариству. Інших варіантів за визначенням бути не може", – сказав Клімкін.

Він розраховує на ефективність нормандської четвірки.  

За словами Клімкіна, у Франції він має повне розуміння. І хоча голова французького МЗС 16 лютого не приїде на зустріч у "нормандському форматі" до Мюнхена, він обіцяв на наступних зустрічах  підтримувати позицію України, сказав Клімкін.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...