Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Януковича хотіли допитувати Порошенка в Адміністрації

Середа, 21 лютого 2018, 10:28

Захисники екс-президента Віктора Януковича звернулися до суду з проханням дозволити їм поїхати до адміністрації президента і там особисто провести допит Петра Порошенка.

Про це в Оболонському райсуді Києва заявив адвокат Віталій Сердюк.

"Захист просить суд дозволити частині адвокатів разом  із судовими розпорядниками до Адміністрації президента та поставити йому питання особисто", - заявив він.

Прокурори відповіли, що теж хотіли б допитати президента особисто, проте, на їх думку, законодавство не дозволяє проводити виїзне судове засідання, тим більше, виключно для адвокатів.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко повідомив, що суд не задовольняє прохання сторони захисту, оскільки в КПК немає такої норми закону, яка б дозволила адвокатам провести виїзний допит.

Раніше повідомлялося, що прокурори подали до Оболонського райсуду Києва клопотання про допит президента Петра Порошенка як свідка у режимі відеоконференції з будівлі Адміністрації глави держави.

Розглянувши клопотання  суд дозволив провести допит президента Петра Порошенка за допомогою відеоконференції.

Також повідомлялося, що вранці 21 лютого будівля Оболонського райсуду Києва, де розглядають справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, перебуває під посиленою охороною.

Як відомо, 18 лютого президент Петро Порошенко заявив, що візьме участь у судовому процесі щодо Януковича.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування