Нацбанк підтвердив "1+1" продовження оренди спірної будівлі

Середа, 28 лютого 2018, 12:50

Медіахолдинг "1+1 Медіа" зможе й далі розміщуватися у приміщенні на Кирилівській, 23, в Києві.

Про це генеральний директор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко повідомив в інтерв'ю виданню Ліга.net.

"У нас немає проблеми з офісом. Нещодавно НБУ підтвердив продовження оренди цієї будівлі", – заявив він.

"І ще: з моменту в'їзду в цю будівлю ми називаємо її "наша домівка", а не офіс, і переїжджати в іншу не збираємося", – додав Ткаченко.

"Ми підтвердили оренду на три роки і згодом плануємо продовжувати її термін далі", – уточнив він.

Гендиректор "1+1 Медіа" також повідомив, що медіахолдинг тепер обслуговується в банку "Південний": "Ми вирішили, що в даній ситуації нам буде комфортніше працювати з іншим банком, щоб не виникало бажання нас пов'язувати з "ПриватБанком".

За словами Ткаченка, були певні складнощі з переведенням рахунків з одного банку в інший, але ці складнощі вже минули.

Він також згадав: "Коли кілька місяців тому керівники каналів зустрічалися з президентом Петром Порошенком, він якось довго на мене дивився і досить агресивно розповідав про "ПриватБанк". У якийсь момент я не витримав і сказав: "Вибачте, Петре Олексійовичу. Стоп. Я – "ПриватБанк"? "1+1 media" схожий на "Приват"? Ми не "ПриватБанк".

"Він змінив тональність після цього. І в принципі всі чудово розуміють, що ми – окремий бізнес, ми не можемо нести відповідальність за те, що відбувається не у нас, і реагувати на якісь історії, оскільки ми не менеджери "ПриватБанку", не власники "ПриватБанку", – сказав Ткаченко.

Він вважає, що Нацбанк був непослідовним в історії з "ПриватБанком".

"Я проти подвійних стандартів у відношенні до банків, точно так само я проти подвійних стандартів у частині "чорних списків акторів", і в тому числі індустрії в цілому", – сказав Ткаченко.

Як відомо, 4 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на будівлю в Києві, яку орендує телеканал "1+1", у справі розкрадання коштів із "ПриватБанку".

За кілька днів до цього, 29 серпня, "1+1" отримав лист від ТОВ "Поділ Нерухомість" про можливе припинення договору про оренду будівлі на Кирилівській (колишня Фрунзе) з 25 жовтня.

Медіагрупа стверджувала, що оплатила оренду цього приміщення до березня 2018 року, тому попросила Нацбанк пояснити, що буде з орендою.

Генпрокуратура відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників "ПриватБанку" про доведення банку до неплатоспроможності. ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних із "Приватбанком".

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...