Суддя, який не відсторонив голову Держаудиту, теж брав у батька мільйон на житло

Понеділок, 5 лютого 2018, 08:49
Суддя, який не відсторонив голову Держаудиту, теж брав у батька мільйон на житло

Суддя Солом’янського райсуду Києва Вадим Сенін, який відмовився відсторонити від посади голову Держаудитслужби Лідію Гаврилову, у 2016 році позичив у батька 990 тисяч гривень і купив квартиру на столичних Позняках.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на Єдиний державний реєстр декларацій.

Згідно зі змінами в декларації, Сенін позичив у батька майже мільйон гривень у листопаді 2016 року, після чого купив за 1,03 мільйона гривень квартиру площею 79 кв м. по вулиці Олександра Мішуги в Києві, в одному будинку із його батьком.

У квітні 2017 року суддя Сенін продав за 1,07 мільйона гривень свою стару квартиру по вулиці Лариси Руденко у Києві, якою він володів з 2003 року.

Відзначається, що батько Вадима Сеніна – колишній суддя Верховного суду України Юрій Сенін (з 1998 року до 18 липня 2016 року).

З 2013 по 2015 рік Юрій Сенін декларував щороку від 390 тисяч гривень до 508 тисяч гривень доходу і близько 260 тисяч гривень на депозиті.

За 2016 рік Юрій Сенін уперше подав електронну декларацію, у якій вказав майже 470 тисяч гривень доходу, 334 тисяч гривень на депозиті, $7 тисяч готівки і ще $37 тисяч позичених коштів (приблизно 990 тисяч гривень).

Ще 6 тисяч євро готівки задекларувала дружина Юрія Сеніна, яка у 2013-2015 роках отримувала до 20 тисяч гривень пенсії на рік і мала близько 50 тисяч гривень на рахунку в банку.

Юрій Сенін володіє 0,1 га землі у провулку Старосільському у Києві, у товаристві індивідуальних забудовників "Десенка", яке зареєстроване за адресою Верховного суду – вулиця Пилипа Орлика, 4-а. Більшість членів товариства – судді Верховного суду, а також інших судів.

"Наші гроші" нагадують, що виділення 8,2 га у власність членам товариства "Десенка" у 2008 році супроводжувалося скандалом, бо ці землі ще у 1991 році виділили евакуйованим жителям Прип’яті. Люди розчистили ділянку від сміття і засадили деревами (права на будівництво у них не було). Але при Черновецькому влада змінила цільове призначення землі і передала ділянки "Десенці". Судова тяганина колишніх власників нічого не дала.

За даними ЗМІ, будівництво котеджів почалося після приходу до влади Віктора Януковича у 2010 році, а до цього з річки Десенка викачали пісок під фундамент на всю ділянку.

Як відомо, 29 січня суддя Вадим Сенін залишив без задоволення клопотання НАБУ і САП про відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової.

Раніше повідомлялося, що суд обрав для голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб.

Як відомо, 23 січня детективи НАБУ повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

Зокрема, Гаврилова задекларувала подарунок від батька у розмірі 1 мільйон гривень. Але згідно з відомостями ДФС, у період з 1998 по ІІІ квартал 2015 року її батько отримав сумарний дохід та пенсію у розмірі 229 тисяч гривень. При цьому, у 2010 придбав автомобіль Toyota Land Cruiser 150 за 670 тисяч гривень.

Водночас сама Гаврилова стверджує, що вносила в електронні декларації правдиві відомості та називає провадження, яке веде щодо її статків НАБУ, наслідком тиску на неї.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування