Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закон про Антикорупційний суд затягуватимуть тисячами правок – Парубій

Вівторок, 6 березня 2018, 12:12

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій припускає, що розгляд законопроекту про Вищий антикорупційний суд будуть затягувати кількома тисячами правок.

Про це спікер розповів в ході міжнародної конференції "Реформа парламенту: ретроспектива і перспективи" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас попереду дуже амбітний порядок денний – антикорупційний суд, друге читання. Чомусь у мене є підозра, що ми там теж отримаємо кілька тисяч правок, щоб затягнути процес його розгляду", – сказав Парубій.

Він нагадав, що до другого читання проекту Виборчого кодексу народні депутати подали 4,4 тис. поправок.

Разом з тим Парубій зазначив, що досвід розгляду парламентом поправок до другого читання протягом тижнів є проявом поваги до опозиції.

22 грудня 2017 року проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстрували у Верховній Раді. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

26 лютого Верховна рада внесла до порядку денного на найближчий тиждень сесії законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

28 лютого комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував прийняти закон за основу.

1 березня народні депутати підтримали в першому читанні внесений президентом Петром Порошенком законопроект про Антикорупційний суд.

Порошенко після цього заявив, що не допустить зволікання з голосуванням за законопроект у другому читанні.

Читайте також: Страшний антикорупційний суд. Чому Україна свариться з Заходом

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...