Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві не дозволили провести акцію на підтримку Сенцова

Четвер, 31 травня 2018, 11:40
У Москві не дозволили провести акцію на підтримку Сенцова

Влада Москви не погодила акцію на підтримку незаконного засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Про це у Facebook повідомила організатор акції, російська письменниця Аліса Ганієва.

За її словами, міжнародну акцію в підтримку Сенцова планувалося провести 2 червня, проте міська влада не дала на це дозволу, пославшись на порушення прав та інтересів москвичів, які не братимуть участі в акції.

 
фото Аліси Ганієвої

Ганієва зазначила, що оскільки ніякої альтернативи активістам не запропонували, то акцію планують провести попри заборону.

Політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує вже 18-й день.

28 травня в Федеральній службі РФ з виконання покарань заявили, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Як повідомлялося, 14 травня український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії суворого режиму, оголосив про безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Адреса, на яку можна писати листи режисеру: 677004, г. Якутск, ул. Очиченко, д. 25, Сенцову Олегу Геннадиевичу, 1976 г. р.

Глобальну кампанію за звільнення заручників Кремля планують провести у різних містах світу 1 і 2 червня.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі в РФ за політичними мотивами ув'язнено 64 українців.

Читайте також: Де і в яких умовах тримають бранців Кремля: онлайн-карта

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування