Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Львові напали на табір ромів: 1 загиблий, 4 поранених

Неділя, 24 червня 2018, 08:45
У Львові напали на табір ромів: 1 загиблий, 4 поранених
Громадське радіо

У суботу пізно ввечері в результаті нападу зловмисників на табір ромів на околиці Львова одна особа загинула, четверо травмовані.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

 
Всі фото "Громадського радіо"

23 червня о 23.25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживають громадяни ромської національності.

 

"Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські припинили правопорушення та затримали семеро осіб, причетних до нападу.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

 

Разом з тим, як повідомляє Zaxid.net, напад відбувся на вулиці Трускавецькій.

 

За даними видання, внаслідок сутичок загинув 24-річний ром, який є мешканцем села Серне Закарпатської області. Ще трьох госпіталізували з ножовими пораненнями – 19-річного мешканця міста Мукачево, 30-річну жителька села Буркатове Закарпатської області та 10-річного хлопчика, який також є мешканцем села Буркатове.

 

Патрульна поліція Львівщини пізніше повідомила, що в ніч на неділю на вулиці Трускавецькій група осіб у масках та з битами зайшли на територію табору, де тимчасово проживало ромське населення та почали завдавати тілесні ушкодження її мешканцям.

На місце події виїхали екіпажі патрульної поліції, які оперативно затримали 7 осіб ймовірно причетних до цього. Неподалік місця затримання інспектори виявили різні предмети, якими нападники ймовірно наносили удари.

"Внаслідок цього нападу загинула одна людина, ще троє травмовані. Всіх учасників доставили до Пустомитівського відділу поліції", - повідомили в патрульній поліції.

Як повідомило "Громадське радіо", станом на 11:00 неділі на місці ромського табору на вулиці Трускавецькій у Львові немає нікого, всюди розкидні речі.

22 квітня повідомлялось, що націоналісти прогнали ромів з Лисої гори у Києві і спалили їхні намети.

25 квітня за фактом розгрому табору ромів поліція розпочала два кримінальні провадження. Це сталося після публікації відеозапису цих подій, на якому видно, як група молодиків, дехто з яких у балаклавах, біжать за ромами, кидають в їхню сторону  каміння і розпилюють сльозогінний газ.

9 травня невідомі спалили табір ромів поблизу Львова, поліція розслідує цю пожежу як хуліганство.

22 травня невідомі особи зі зброєю напали на ромський табір у селищі Велика Березовиця поблизу Тернополя. У таборі на момент нападу було 7 дорослих і 33 дитини.

За 1,5 км від місця події правоохоронці зупинили групу осіб, які підпадали під опис нападників, їх доставили до відділку і відібрали пояснення.

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Омбудсмен Людмила Денісова також відкрила провадження за фактом нападу на ромський табір на Тернопільщині. 

7 червня представники Нацдружин потрощили намети у таборі ромів у парку "Голосіївський" у Києві, поліція відкрила провадження за статтею "хуліганство".

Представники Нацдружин наголошують, що приїхали до табору ромів, коли останні вже його покинули.

Читайте також "Чому ромські погроми тривають, або Чого нас так і не навчила Лощинівка"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування