Більшість росіян не знають про голодуючого Сенцова та підтримують обмін політв'язнів

Четвер, 28 червня 2018, 18:55
Більшість росіян не знають про голодуючого Сенцова та підтримують обмін політв'язнів

63% росіян заявили, що вперше чують про голодування політв'язня, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років ув'язнення, але ідею про обмін політв'язнями між РФ та Україною підтримують. 

Відповідно до результатів опитування, проведеного російським "Левада-центром", про голодування українського режисера "добре знають" лише 6% опитаних, 31% "щось про це чули". 

На підтримку обміну висловилися 58% опитаних громадян, з них 21% підтримують таку ідею повністю, 37% - "скоріше підтримують". Абсолютно не підтримують обмін політв'язнями 10% опитаних, ще 15% - "скоріше не підтримують". Не змогли відповісти 18% респондентів.

Опитування проводилося 22 - 26 червня 2018 року за вибіркою міського та сільського населення обсягом 1600 осіб у віці від 18 років і старше у 136 населених пунктах в 52 суб'єктах РФ, методом особистого інтерв'ю. 

Читайте також: "Українські політв'язні в Росії і окупованому Криму: де та в яких умовах тримають бранців Кремля"

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 46 днів, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

Вранці 28 червня Денісова повідомила, що їде до Лабитнангі (РФ), щоб зустрітися з політв'язнем Олегом Сенцовим.

Однак в офісі омбудсмена РФ Тетяни Москалькової заявили, що Москалькова планує відвідати Сенцова, але без Денісової. Кортеж Москалькової заїхав на територію колонії повз Денісову, яка очікувала біля входу. 

Згодом Москалькова заявила, що стан Сенцова в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання. 

Також Москалькова заявила, що отримала відповідь від Федеральної служби виконання покарань РФ про те, що Денісова не може бути допущена в рамках консульських конвенцій до Сенцова, оскільки вона громадянка іншої держави, а він є громадянином Росії.

Денісова зверталася до чергового колонії з проханням пропустити до Сенцова і намагалася подати відповідну заяву, але її не приймали. Близько 17:00 за місцевим часом у Денісової прийняли заяву про намір побачитися з Сенцовим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News