Москалькова заявила, що поведінка Денісової - "незрозуміла і агресивна"

Четвер, 28 червня 2018, 20:45

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що "незрозумілі дії" уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, яка "в ультимативній формі і з агресивним настроєм" намагалася потрапити до політв'язня Олега Сенцова "викликають надзвичайну стурбованість".

Про це 28 червня заявили у прес-службі омбудсмена РФ.

Москалькова зазначила, що Денисова "без узгодження зі мною або з компетентними органами Росії, в черговий раз намагалася дискредитувати вжиті заходи щодо недопущення порушення прав громадян України в рамках домовленостей президента РФ і президента України".

"Два дні тому Денисова не надала абсолютно ніякої підтримки під час спроби моїх відвідин громадянина Росії, що утримується у СІЗО Києва, а сьогодні в ультимативній формі і з агресивним настроєм намагалася потрапити до Сенцова, що явно не сприяє налагодженню конструктивного діалогу та здійснення моніторингових візитів", - додала Москалькова.

Нагадаємо, вранці 28 червня Денісова повідомила, що їде до Лабитнангі (РФ), щоб зустрітися з політв'язнем Олегом Сенцовим.

Однак в офісі омбудсмена РФ Тетяни Москалькової заявили, що Москалькова планує відвідати Сенцова, але без Денісової. Кортеж Москалькової заїхав на територію колонії повз Денісову, яка очікувала біля входу. 

Згодом Москалькова заявила, що стан Сенцова в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання. 

Також Москалькова заявила, що отримала відповідь від Федеральної служби виконання покарань РФ про те, що Денісова не може бути допущена в рамках консульських конвенцій до Сенцова, оскільки вона громадянка іншої держави, а він є громадянином Росії.

Денісова зверталася до чергового колонії з проханням пропустити до Сенцова і намагалася подати відповідну заяву, але її не приймали. Близько 17:00 за місцевим часом у Денісової прийняли заяву про намір побачитися з Сенцовим.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News