Частина українських туристів повернулася з Тунісу

Субота, 30 червня 2018, 10:38

Частина українських туристів, які не могли вилетіти з Тунісу, повернулася до Києва.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич у Twitter.

"Зранку до Києва з Тунісу повернулася частина українських туристів. Вживаються заходи з повернення решти українців", - написав він.

Кирилич також зазначив, що необхідно розробити системний регулятивний механізм запобігання подібних ситуацій.

У п'ятницю повідомлялося, що близько 300 українських туристів другу добу перебувають у аеропорту Монастір  і не можуть вилетіти з Тунісу додомуза їхнім тревердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

В МЗС України заявили, що авіаперевізник намагається врегулювати проблему, а до місця перебування українських туристів виїхав консул. 

У свою чергу компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії "Bravo Airways", поклала на авіаперевізника.

Ввечері 29 червня глава Мінінфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook заявив, що усі українські туристи, які очікують на виліт з Тунісу, повернуться додому впродовж доби.

Омелян також повідомив, що Мінінфраструктури "запроваджує ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування