Активіста Мемедемінова помістили до психлікарні - адвокат

Субота, 30 червня 2018, 15:06
Активіста Мемедемінова помістили до психлікарні - адвокат

Кримськотатарського активіста і блогера Нарімана Мемедемінова, який перебуває під арештом в окупованому Криму, помістили до психіатричної лікарні.

Про це повідомляє в суботу "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

"Без рішення суду, ґрунтуючись лише на постанові слідчого 28 червня 2018 року громадський журналіст і активіст Наріман Мемедемінов, як мінімум, на 20 днів поміщений до психіатричної лікарні для "обстеження", - йдеться в повідомленні.

Курбедінов розцінює цей факт, як грубе порушення прав свого підзахисного і тиск на його принципову позицію.

"Кримська солідарність" зазначає, що раніше подібна експертиза застосовувалася щодо Ільмі Умерова, Енвера Мамутова, Сейрана Салієва та інших необгрунтовано затриманих кримських татар мусульман.

Як повідомлялося, 22 травня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедемінова, якому слідство відмовилося враховувати його українське громадянство.

22 березня в будинку Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після обшуків його відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

Як повідомила дружина активіста, кримінальну справу (частина 2 статті 205 КК Росії) на нього завели за те, що він у 2014 році як блогер публікував відео і виставляв їх в YouTube.

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 23 березня заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

15 травня арешт продовжили на чотири місяці, до 15 серпня.

Національна спілка журналістів України висловила стурбованість "черговим наступом на свободу слова" в анексованому Росією Криму і вимагає від Москви звільнення Мемедемінова й інших затриманих за політичними звинуваченнями.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News