Сестра Сенцова: Олег - не герой і не ідол, він просто людина

Вівторок, 10 липня 2018, 04:48
Сестра Сенцова: Олег - не герой і не ідол, він просто людина

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан наголосила, що вони з адвокатами роблять усе можливе для його звільнення та розповіла деталі їх зустрічі 5 липня.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ми говорили на побаченні 2 години і я не переказувала для ЗМІ усю нашу розмову, бо не вважала це за потрібне і важливе. Для багатьох він герой і щось на зразок ідола. Це, насправді, сумно. Він просто людина", - підкреслила Каплан.

"Ми майже півгодини говорили лише про собак. Ми обидва за цей час втратили наших улюблених лабрадорів. Це важливо для нас, але не для сторонніх. Ми просто люди і часто говоримо про особисте, залиште це нам, будь ласка", - попросила вона.

Також сестра зауважила, що у неї немає фото або відео Олега. "Перед побаченням відбирають усе і змушують підписати папір, що аудіо та/або відеозйомка карається позбавлення волі", - пояснила Каплан.

Наталія наголосила, що вони з адвокатами роблять усе можливе для звільнення Сенцова.

"Його справа лежить в ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини - ред.) з 2014 року, їй дали пріоритет, чому все так затягується - питання до ЄСПЛ. Умовно-дострокове звільнення чи амністія - не наш варіант, Олег засуджений за статтею "тероризм", що виключає це", - написала сестра.

"Залишається лише помилування, і ми готові до цього, все залежить виключно від політичного вирішення питання, а помилування - лише спосіб все узаконити", - підкреслила вона.

Крім цього, Каплан повідомила, що Олег Сенцов продовжує голодування та бореться не лише за себе.

"Сенцов живий, продовжує голодування. Він бореться, хоча йому це дуже важко, він вимотаний. Цікаво, де він бере стільки сил, відповіді у мене немає. 

Олег, дійсно, б'ється не тільки за себе. Ось уявіть, людина реально б'ється за справедливість і хоче, щоб звільнили всіх політв'язнів", - наголосила вона.

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування