Кобзар: Янукович із Межигір’я взяв лише кілька костюмів і засоби гігієни

Понеділок, 16 липня 2018, 15:30

Свідок захисту стверджує, що колишній президент Віктор Янукович покидав Межигір’я 21 лютого 2014 року "з кількома костюмами", бо сподівався повернутися за кілька днів.

Про це заявив екс-начальник служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар на допиті шляхом відеозв’язку з окупованим Кримом в Оболонському райсуді Києва у справі про державну зраду екс-президента.

"Як звичайно, кілька костюмів з собою, засоби особистої гігієни, у мене і то більше було. Ми планували ввечері 23 повернутися в Київ, тому багато з собою не брали", - відповів Кобзар на питання про речі, які взяв з собою Янукович зі своєї резиденції.

Кобзар також заявив, що в господарської частини резиденції був власник - компанія ТОВ "Танталіт", яка мала повноваження проводити роботи на території, коли Янукович був у відрядженні.

За його словами, речі "КАМАЗами" з Межигір’я "вивозили радикали".

23 лютого 2014 року в інтернеті з'явився запис з камер відеоспостереження в резиденції Януковича в Межигір'ї.

На кадрах видно, як від входу від'їжджають вантажні автомобілі та іномарки. Також на відео видно, як частину речей завантажують у вертольоти і група людей відлітає.

Сам Янукович у 2016 році говорив, що вивозив з України виключно ручну поклажу.

Суд у справі дав захисникам Януковича ще один день на допит свідків і призначив наступне засідання на ранок 17 липня.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд планує завершити дебати у справі Януковича у липні.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування