На "Олімпійському" провели акцію на підтримку Сенцова

Понеділок, 2 липня 2018, 22:59

У Києві на стадіоні "Олімпійський" провели акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії та продовжує голодування.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Її учасники розгорнули на трибунах банер "Олегу Сенцов, Україна з тобою" й запалили на його тлі піротехнічні засоби. Вони вигукували гасла на кшталт "Свободу Олегу Сенцову".

"Перша мета – це підтримати Олега Сенцова в його нерівній боротьбі з кремлівським судилищем. Друга мета акції – привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми з Сенцовим. Для цього ми також знімемо відео, яким буде займатися "BABYLON'13", щоб показати всьому світу, що українці чекають Олега Сенцова. Акція відбувається на стадіоні. Це десь символічно, тому що в Росії відбувається чемпіонат світу з футболу", – розповів про акцію віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр.

Сенцов, затриманий в Криму у 2014 році та засуджений до 20 років, голодує з 14 травня.

Він висунув умову звільнити усіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

28 травня у Федеральній службі РФ з виконання покарань заявили, що Олег Сенцов нібито погодився на підтримувальну терапію.

2 червня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодняколють літр глюкози.

В Україні та світі пройшли акції на підтримку і за звільнення Сенцова й інших політичних в’язнів Кремля.

Міністерство охорони здоров'я України закликало керівництво Росії допустити українських та міжнародних лікарів до українських політв’язнів.

Матері Олега Сенцова й Олександра Кольченка звернулися до президента Петра Порошенка з проханням про якнайшвидше сприяння у звільненні синів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News