Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сестра Сенцова спростувала інформацію про "передсмертний стан" політв'язня

Вівторок, 24 липня 2018, 00:07
Сестра Сенцова спростувала інформацію про передсмертний стан політв'язня

Британське видання Independent з посиланням на сестру Олега Сенцова Наталію Каплан повідомило, що політв'язень перебуває на межі життя і смерті. Сама Каплан цю інформацію спростувала.

"Не говорила я нічого про передсмертний стан Олега. Або знову щось не так зрозуміли, або для красного слівця зафігачили. Панікери, спіть вже, похорону не буде, не дочекаєтеся", - написала вона у Facebook.

 

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 20 липня повідомила, що надіслала до Росії листа, у якому просить поінформувати про стан здоров'я українського політв’язня Олега Сенцова.

9 липня Денісова заявила, що стан здоров'я Сенцова значно погіршився, він погано орієнтується в датах.

"У нього вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася. Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката (Дмитра Дінзе - ред.), заливати ентерально великі стакани поживної суміші.

Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші в день", - написала омбудсмен.

У Росії 20 липня попросили "не згущати фарби" навколо Сенцова.

Як повідомлялося, Сенцов дорікнув владі України і особисто омбудсмену Людмилі Денісовій за те, що вони "закінчили активну кампанію підтримки українських політв'язнів".

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування