В Україні стартує спецоперація із полювання на іноземних злочинців

Вівторок, 24 липня 2018, 12:16

Поліція, прикордонники і Міграційна служба розпочанають з 26 липня по всій Україні спецоперацію "Мігрант", метою якої є припинення злочинної діяльності іноземців.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

За її даними, превентивні заходи триватимуть до кінця літа.

"Ми проаналізували ситуацію з нелегальними мігрантами, і у нас є серйозні питання. Тому організовуємо, проводимо оперативно-профілактичне відпрацювання "Мігрант", аби виправити цю ситуацію", – цитує прес-служба слова першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

За його словами, завданням поліцейських є виявлення кримінальних елементів, які проникли на територію України для скоєння злочинів.

Яровий зазначив, що з кінця 2017 року в Україні спостерігається значне зростання незаконних переміщень мігрантів, їх непропуску через державний кордон та затримань.

"Робимо акцент на документуванні злочинної діяльності саме "кримінальних авторитетів", так званих "злодіїв у законі", які мають намір впливати на криміногенну обстановку в країні", – передає прес-служба слова першого заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

Він повідомив також, що в рамках спецзаходів заплановано спільні тактико-спеціальні навчання поліції, прикордонників, нацгвардійців та співробітників Міграційної служби і Служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося, на початку року правоохоронні органі вже проводили таку операцію. В її рамках 12 лютого у столичному ресторані затримали колишнього президента Грузії і лідера української партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі. Потім його видворили до Польші.

У поліції кажуть, що протягом тієї спецоперації припинено 686 кримінальних злочинів, затримано 579 нелегальних мігрантів та відмовлено у в’їзді 971 потенційному нелегалу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування