Окремі в’язні в Україні відмовилися зустрічатися з омбудсменом РФ

Вівторок, 24 липня 2018, 16:22

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала список, утримуваних в Україні осіб, з якими хоче зустрітися омбудсмен  РФ Тетяна Москалькова.

Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Денісової, в РФ їй передали список із 51 особи, затриманих в Україні, яких хоче відвідати російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

"Тільки 13 людей з цього списку мають громадянство РФ, а дехто з них відмовився від зустрічі з Москальковою", - додала вона.

Омбудсмен пише, що Україна вимагає, щоб росіяни відкоригували список, а також нагадала, що Москалькова вже відвідала 7 моряків.

"Ми хочемо дзеркально відвідати наших громадян. Ми знову пропонуємо їм "дорожню карту візитів"", - додала вона.

Також Денісова стверджує, що в Росії не відповідають на її запити.

Омбудсмен разом з представниками уряду та представницею України в гуманітарній підгрупі Іриною Геращенко зустрілась з родичами українських політв'язнів в Росії і окупованому Криму.

Зокрема з батьками Павла Гриба та Валентина Вигівського, братом Євгена Панова, дружиною заручника ОРДЛО Богдана Пантюшенка та представником у справах Дмитра Штиблікова, Володимира Дудки та Олексія Бессарабова.

"Розповіла про поїздку до РФ, обмінялися актуальною інформацією про стан здоров’я Олега Сенцова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Павла Гриба та інших. По багатьох інформація тривожна...", - написала вона.

Нагадаємо 28 червня Денісова поїхала до Лабитнангі (РФ), щоб зустрітися з політв'язнем Сенцовим, її не пустили.

Росіяни стверджують, що Сенцов громадянин Росії, а Денісова – ні.

Раніше директор "РИА Новости в Украине" Кирил Вишинський, якого підозрюють у держзраді заявив, що відмовляється від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу його РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування