Крисін домігся відсторонення від своєї справи судді

Четвер, 26 липня 2018, 13:29

Дарницький райсуд Києва задовольнив вимогу адвоката керівника "тітушок" Юрія Крисіна і відвів від справи суддю Любов Леонтюк, яка раніше арештувала підсудного.

Про це повідомила у Facebook Світлана Кирилаш, вдова журналіста В'ячеслава Веремія, за причетність до вбивства якого Крисіна вже засудили.

"Заяву про відвід задоволено. Коментарів поки не буде. Шок", - написала вона.

Це вже четверта спроба захисту Крисіна відсторонити Леонтюк.

Відвід судді у справі означає, що розгляд затягнеться – знову треба проводити підготовчі судові засідання, зачитувати обвинувальній акт тощо.

Раніше Леонтюк постановила у якості запобіжного заходу взяти Крисіна під варту.

Як повідомлялося, Крисін вже давно затягує розгляд своєї справи. Наприклад, 29 травня судове засідання відклали, оскільки підозрюваний відмовився залишити свою камеру в СІЗО і взяти участь у слуханні.

Раніше суд дав Крисіну п'ять років реального строку як співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування