Онищенко заявив, що до Холодницького ходили на запрошення САП

Неділя, 29 липня 2018, 18:45
Онищенко заявив, що до Холодницького ходили на запрошення САП

Нардеп-втікач Олександр Онищенко заявив, що його адвокат відвідував Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру за запрошенням глави САП Назара Холодницького.

Про це Онищенко заявив у коментарі "ТСН".

"Холодницький викликав захисника, щоб я дав свідчення Нацполіції у справі, яку вони порушили проти НАБУ", -  повідомив Онищенко. 

На запитання про можливу угоду зі слідством Онищенко заявив, що таке питання якби й піднімалося, то стосувалося б повернення в Україну його матері, 73-річної Інеси Кадирової.

"Якщо і було питання, то воно стосувалося б повернення моєї мами", - зазначив нардеп. 

Раніше очільник САП Назар Холодницький заявив, що фігуранти "газової справи" нардепа Олександра Онищенка намагались домовитись про угоду зі слідством.

"Адвокат приходив до мене 24 липня, але не по Онищенку, а по інших фігурантах", – зазначив Холодницький. За його словами, захисник питав, чи можна говорити про угоду.

"Я сказав, щоб готували свої пропозиції, а ми розглянемо", – додав глава САП.

Нагадаємо, 27 липня НАБУ повідомило, що завершило розслідування стосовно Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

До участі у "газовій схемі" встановлено причетність 29 осіб. 7 осіб, у тому числі нардеп Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Раніше кілька фігурантів вже визнавали себе винними і погоджувались співпрацювати зі слідством.

5 липня 2016 Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон і наразі перебуває у розшуку. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...