Денісова просить омбудсмена ФРН посприяти її зустрічі з Сенцовим

Вівторок, 31 липня 2018, 04:45

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулась до німецького омбудсмена Бербель Кофлер із проханням сприяти її зустрічі з українцем Олегом Сенцовим, який продовжує голодування в російській тюрмі.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Значення підтримки і тиску міжнародної спільноти у вирішені складної ситуації щодо забезпечення прав українських політв’язнів в Росії важко переоцінити.

Я дуже вдячна Федеральному Урядовому комісару з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова.

І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі із Олегом Сенцовим", - написала Денісова, оприлюднивши лист до Кофнер.

Перед цим німецький омбудсмен закликала Росію невідкладно надати медичну допомогу ув'язненому українському режисеру Олегу Сенцову.

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування