Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков пропонує обмежити в’їзд неонацистам до країн ЄС

П'ятниця, 6 липня 2018, 20:17
Аваков пропонує обмежити в’їзд неонацистам до країн ЄС
Андрій Новіцький

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі із послами та дипломатами країн G7 запропонував обмежити в’їзд до країн ЄС представникам неонацистських організацій.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Ми багато уваги приділяємо неонацистським організаціям. У суспільстві має бути атмосфера, коли бути прихильником таких рухів – нецікаво, не круто та невигідно. Реакція на дії таких організацій з боку міжнародних партнерів має бути така ж, як і на кримінальні елементи, - обмеження в’їзду до цивілізованого світу. Наразі ми ведемо такі переговори із представниками іноземних держав", - зазначив Аваков.

За його словами, заборона на в’їзд до європейських країн стане для представників неонацистських організацій додатковим превентивним фактором.

"17-річному хлопцю цікаво долучитися до якоїсь футбольної тусовки, взяти участь у бійці, такій операції. На сьогодні для нього ця "пригода" - умовно кажучи, два дні у в’язниці, але якщо він знатиме, що  через це його не пустять до цивілізованих країн – це буде додаткова превенція. Я думаю, що ми зупинимо цю хвилю. Я пропоную застосувати механізм тиску на цих молодих нацистів – додаткові обмеження на в’їзд до країн ЄС", - розповів міністр.

Напад на табір ромів на околиці Львова стався пізно ввечері 23 червня: внаслідок нападу одна особа загинула, четверо отримали травми.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування "Твереза і зла молодь" – це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

За підозрою у нападі затримали 8 осіб, більшості з них 16-18 років. Їм оголошено підозру в хуліганстві.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак припустив, що за нападом на ромів у Львові може стояти Росія.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування