Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд вирішив, що справа Мартиненка готова до розгляду

Середа, 1 серпня 2018, 15:18

Апеляційний суд Києва скасував рішення першої інстанції, яка повернула на доопрацювання прокурорам справу екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

"01 серпня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги прокурора та сторони захисту, подані на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 21 червня 2018 року, якою повернуто прокурору обвинувальний акт у кримінальному провадженні", – йдеться в повідомленні.

Крім самого Мартиненка обвинувальний акт стосується ще 5 фігурантів. Це керівник ПАТ "ОГХК" Руслан Журило, гендиректор ДП "Східний ГЗК" Олександр Сорокін, перший заступник голови "Нафтогазу" Сергій Перелома, заступник гендиректора Держконцерну "Ядерне паливо" Володимир Богданець та керівник дочірнього підприємства "Атомкомплект" в складі "Енергоатому" Валерій Васильков.

хвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 21 червня 2018 року, в частині повернення прокурору обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні – скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції", – вирішив суд.

21 червня суд повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для усунення недоліків справу щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка та інших осіб, підозрюваних у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом.

20 квітня 2017 року детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу Мартиненка в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів ДП "СхідГЗК" при закупівлі уранового концентрату.

За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, у яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету 17,28 млн доларів збитку.

Обвинуваченим інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК), легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.3 ст.209 КК) та створення злочинної організації (ч.1 ст.255 КК).

22 квітня 2017 року Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції "Народний фронт" та міністрів.

29 січня 2018 року суд відмовився продовжувати покладені на Мартиненка зобов'язання.

Читайте також: "Ядерне збагачення Миколи Мартиненка".

"Такі справи: Мартиненко vs НАБУ. Шість місяців потому"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування