Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МЗС закликає РФ звільнити Сенцова: Не можна гаяти ні хвилини

Вівторок, 14 серпня 2018, 18:11

Міністерство закордонних справ закликає Росію звільнити політв’язня українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 93-й день.

Про це написала речник МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

"Не можна гаяти ні хвилини. 93-й день голодування О. Сенцова. Закликаємо Росію звільнити його та понад 70 заручників Кремля", - написала Беца.

Як повідомлялося, у серпні 2015 року Олега Сенцова засудили до 20 років колонії за нібито "підготовку терактів в Криму", він провини не визнає і вважає себе громадянином України.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування – доти, доки російська влада не звільнить українських політичних в'язнів.

10 серпня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив RTVI, що режисер нібито готовий припинити голодування, якщо хоча б двох-трьох осіб із його списку звільнять.

За день до цього у коментарі "Крим. Реалії" Дінзе сказав, що Сенцов не припинить голодування і каже: "Доведеться померти – значить, помру".

Попри свої становище і стан, Сенцов хоче дистанційно знімати фільм, у вересні може початися дистанційний кастинг.

Сенцов відмовляється просити Володимира Путіна про помилування.

Але його мати звернулася до президента РФ із таким проханням місяць тому, 13 липня. Там досі не відреагували.

Російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова зустрілася з українським режисером Олегом Сенцовим у колонії і розповіла, що він назвав свій стан передкритичним.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування