Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-бійців "Торнадо" з Лук’янівського СІЗО оглянуть медики від КМДА – Денісова

Вівторок, 14 серпня 2018, 23:41

Екс-бійців спецроти "Торнадо", яких утримують у Лук’янівському СІЗО, оглянуть лікарі, яких надасть Київська міська державна адміністрація.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook після зустрічі з ув’язненими "торнадівцями".

Вона відзначила, що представники Офісу уповноваженого виїжджали у Лук’янівське СІЗО відразу, як стало відомо про бунт 9 серпня, і спостерігали за ситуацією всі інші дні.

"Крім того, наші представники поїхали у місця, куди етапували інших чотирьох "торнадівців", та прийняли у них заяви, після чого були відкриті провадження для з’ясування ситуації. Такі ж заяви ми отримали від тих ув’язнених, хто залишився у Київському СІЗО", - повідомила Денісова.

Вона додала, що 14 серпня зустрічалася з усіма причетними до бунту, і ув’язнені їй повідомили, що їм потрібна медична допомога.

"Я звернулася до слідчих і ми домовилися, що вся необхідна медична допомога буде надана. Зважаючи на скарги ув’язнених на працівників медичної частини слідчого ізолятору, ми вирішили, що оглядатимуть їх лікарі не з медчастини пенітенціарного закладу, а ті, яких надасть КМДА. Відкрито провадження", - підсумувала Денісова.

Як повідомляє "Радіо Свобода", слідчий суддя Ірпінського міськсуду в Київській області на прохання адвоката призначив невідкладне судово-медичне обстеження екс-заступнику голови роти "Торнадо" Миколі Цукурі.

За словами захисника, його підзахисного побили.  

Як повідомлялось, 9 серпня правоохоронці заявили, що екс-бійці батальйону "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО вимагали в іноземця майно та готували заворушення, а потім влаштували збройний опір. Нібито в засуджених у камері були саморобні вибухові пакети, холодна зброя та пальне.

Київська поліція відкрила провадження щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу.

З’ясувалося, що двоє співробітників Лук’янівського СІЗО могли допомогти засудженим екс-бійцям.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що працівникам Лук'янівського СІЗО загрожує як мінімум звільнення. 

Пізніше у ГПУ повідомили, що правоохоронці провели обшуки у камерах "торнадівців" у Лук’янівському СІЗО і знайшли прапор зі свастикою, дорогий алкоголь, саморобні бити, молотки, ножі, столярні інструменти, викрутки, мотузки, дерев’яні макети ножів тощо. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування