Літри браги, телефони: в Мін’юсті кажуть, що обшукують не лише "торнадівців"

Середа, 15 серпня 2018, 13:32

З початку року в установах виконання покарань проведено 150 тисяч обшуків.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на  речника заступника міністра юстиції Юрія Маслака.

Коментуючи речі, знайдені в камерах "торнадівців" у Лук’янівському СІЗО, він сказав, що обшукують не лише їх.

"Обшуки – це перманентне явище, яке відбувається щодня. І ми щодня вилучаємо якісь заборонені предмети", – наголосив Маслак.

За його словами, за 7 місяців 2018 року під час обшуків було вилучено 10 тисяч мобільних телефонів, сотні тисяч літрів браги.

Маслак пояснив, що існує багато джерел надходження до установ виконання покарань заборонених предметів. Наприклад, їх можуть перекидати через огорожу зони, що охороняється, передавати у посилках, під час побачень тощо.

"Також передають заборонені предмети і наші працівники", – додав Маслак.

Він розповів, за 2017 рік близько 100 таких справ було передано до правоохоронних органів, більше 50 тюремників вже отримали вироки.

Стосовно "торнадівців" Маслак нагадав, що завершено службове розслідування, і відповідні матеріали передано до військової прокуратури, яка проводитиме своє розслідування і передаватиме справу до суду.

У мін’юсті наголошують, що ступінь злочину "торнадівців" та причетних працівників СІЗО визначатиме суд.

"Було проведено службове розслідування, було визначено, що наші працівники допомагали "торнадівцям" в організації тієї непокори… Можливо, вони постачали систематично до камер "торнадівців" заборонені предмети, можливо, вони брали участь в обшуках і закривали очі на знайдені предмети", – пояснив Маслак.

За його словами, "торнадівцям" також передавали речі під час конвоювання із суду.

"Останній раз, коли "торнадівці" поверталися із засідання суду, в автозаку знайшли горілку, пиво, вино, гроші, мобільний телефон", – уточнив речник заступника міністра.

Як повідомлялось, 9 серпня правоохоронці заявили, що екс-бійці батальйону "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО вимагали в іноземця майно та готували заворушення, а потім влаштували збройний опір. Нібито в засуджених у камері були саморобні вибухові пакети, холодна зброя та пальне.

Київська поліція відкрила провадження щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу.

З’ясувалося, що двоє співробітників Лук’янівського СІЗО могли допомогти засудженим екс-бійцям.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що працівникам Лук'янівського СІЗО загрожує як мінімум звільнення.

Пізніше у ГПУ повідомили, що правоохоронці провели обшуки у камерах "торнадівців" і знайшли прапор зі свастикою, дорогий алкоголь, саморобні бити, молотки, ножі, столярні інструменти, викрутки, мотузки, дерев’яні макети ножів тощо.

Пізніше повідомлялось, що екс-бійців оглянуть лікарі, яких надасть Київська міська державна адміністрація.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування