Перед офісом Медведчука вивісили портрет Стуса, прийшла на акцію і Супрун

Четвер, 16 серпня 2018, 21:40

У Києві активісти провели під офісом СДПУ(о) акцію "#МедведчукМиНеЗабули!", взяла участь у події і керівниця МОЗ Уляна Супрун, на ній була футболка з портретом Олега Сенцова.

Про це повідомляє з місця події "Укрінформ".

За його інформацією, в акції взяли участь кілька десятків людей.

 

За словами активіста Назарія Кравченка, це вже друга "Благоустрій-паті" під офісом СДПУ(о). Тоді активісти зробили написи на асфальті перед офісом партії "Свободу Сенцову", але їх, як він стверджує, замалювали.

"Ми зобов'язані були заявити про "Благоустрій-паті"-2, і відновити роботу, яка була замальована", - сказав Кравченко.

Так, активісти зробили на асфальті написи "Свобода Сенцову", "Ваті торба" та інші через заготовлені трафарети, аби нагадати про заручників Кремля.

"Я думаю, що це наш обов'язок як громадян України підтримувати інших громадян, які зараз є бранцями Кремля. Це люди повстанці, які боролися за нашу країну, як-от Олег Сенцов, який був у Криму, коли почалася окупація, та виступав проти цього. Тепер його заарештували, він уже голодує 94 день... Це наш обов'язок, тих, хто лишився в Україні, - вибороти його незалежність, справедливість та правду", - наголосила Супрун.

 

Вона додала, що МОЗ кожного дня пише по кілька листів до міжнародних організацій, щоб отримати дозвіл на відвідування українських заручників та ознайомитися зі станом їхнього здоров'я.

Не забули активісти і про Василя Стуса, портрет якого повісили перед офісом СДПУ(о). На ньому - роки життя поета та напис "#МедведчукМиНеЗабули!".

"Ми б хотіли нагадати, що це людина, яка намагалася вбити все українське вже давно", -  зазначив Кравченко, нагадавши, що саме Віктор Медведчук був адвокатом Стуса.

 

Охорону порядку під час акції забезпечували кілька правоохоронців та представників "Поліції діалогу". Загалом обійшлося без провокацій.

Раніше стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився. 

Зі слів учасників знімального процесу, "продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука" і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом". 

Фільм створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію про видалення сцен зі стрічки, однак, за його словами, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму. Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав фейком.

Глава уряду Володимир Гройсман доручив очільникам Мінкульту та Держкіно "зробити все можливе", щоб у фільмі про Стуса історію було подано "чесно, повністю і без перекручувань".

11 серпня знімальна група фільму "Стус" оприлюднила повідомлення про те, що вирішила дозняти видалену раніше зі сценарію сцену суду за участю адвоката Стуса Віктора Медведчука.

У Медведчука пригрозили судом і забороною на демонстрацію фільма, якщо "Стус" вийде в прокат з недостовірною інформацією про лідера громадського руху "Український вибір" і кума президента РФ Віктора Медведчука. 

У Держкіно заявили, що влада не вказує, як знімати фільм про Стуса. 

Син Стуса відмовився працювати з авторами фільму про батька.

Читайте також:  Як відбувався судовий процес над Стусом за участі Медведчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News