Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 20 серпня 2018, 21:49

Нове керівництво "112 Україна" пов'язане з Медведчуком, суд заарештував другого підозрюваного в нападі на Гандзюк - новини, які обговорювали 20 серпня.

Про Медведчука. Новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов’язаний із кумом президента Росії Віктором Медедчуком, йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Про справу Гандзюк. У справі про замах на вбивство активістки та співробітниці Херсонського міської ради Катерини Гандзюк затримали ще 4 осіб.

Також суд арештував на 2 місяці без права внесення застави підозрюваного в нападі на Гандзюк Віктора Горбунова.

Горбунова підозрюють у купівлі кислоти для нападу на Гандзюк. 

Про вбивство поліцейського. У ніч на 20 серпня невідомий увірвався до міськради Харкова та влаштував стрілянину.

Зловмисник поранив охоронця установи, а також патрульного поліцейського, який в результаті отриманих вогнепальних поранень помер у лікарні. Самого стрілка застрелили правоохоронці.

Зараз поліція просить допомогти встановити особу вбивці.

Про ДТП. На Новоірпінській дорозі поблизу Києва 19 серпня зіткнулися Suzuki та Citroen, у результаті чого четверо осіб загинули, ще троє перебувають у важкому стані.

Про кір. У Європейській комісії "дуже стурбовані" тим, що три з семи країн з найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, цими сімома країнами є Україна, Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія та Сербія. 

Про Нову українську школу. З 1 вересня Нова українська школа стартує на практиці по всій країні – педагоги починають працювати з першачками за новим стандартом освіти у новому освітньому середовищі.

На його створення уряд у квітні виділив майже мільярд гривень (998,8 млн грн). Але станом на 15 серпня освітню субвенцію використали – тобто здійснили за ці кошти закупівлі – орієнтовно на 44,1% по країні.

Про держборг. Державний борг України на червень 2018 року становив 76,3 млрд доларів. Держборг - це гроші, які винен кожен українець: приблизно по 1800 доларів.

Про дороги. Рух вулицею Антоновича в центрі Києва повністю відновлено, винним у провалах дорожнього покриття після зливи в суботу будуть пред'явлені фінансові претензії.

Про архіви. Міністерство юстиції та Державна архівна служба пояснюють обмеження на копіювання інформації в архівах необхідністю мінімізувати руйнування документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування