Справа Манафорта не вплине на стосунки з США, якщо на ній не піаритися – посол

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:33

Посол України у США Валерій Чалий вважає, що справа лобіста екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта, яку розглядають у США, не вплине на українсько-американські відносини, якщо нею не спекулювати.

Про це 21 серпня він розповів на брифінгу зі стратегічної співпраці між державами.

"Якщо наші політики не будуть пробувати використовувати Вашингтон, як майданчик для своїх політичних боїв, з використання цієї тематики, то воно ніяк негативно не вплине, а якщо буде бажання на цьому політтехнологам погратися, застерігаю, можете потрапити під атаку ЗМІ", - сказав він.

Чалий пояснив, що судовий процес стосується саме нелегального використання коштів і суддя одразу присікає спекуляції щодо країн.

"Коли з’являється слово "Україна", звичайно, американці не надто розбираються. Манафорт, колишній президент, нинішній президент... американці не одразу роблять висновок, який це період", - додав він.

За його словами, посольство звернулося до американських ЗМІ, щоб ті звертали увагу, на те, що події, які вони описують, трапилися при режимі екс-президента Януковича.

Також Чалий розповів про те, що деякі колишні українські політики кажуть, що Україна втручалася у вибори США в 2016 році.

За його словами, це "брудна історія", за яку досі платять українські екс-чиновники. Він додав, що у штатах колишні українські чиновники досі мають своїх лобістів.

Посол пояснив, що Україні не вистачає гарних новин, для позитивного іміджу країни, тому потрібно сконцентруватися на перспективних проектах між державами.

Як повідомлялося, 31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування