Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова

Вівторок, 21 серпня 2018, 22:19
У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова

На Чистопрудному бульварі в Москві затримали активістів, які влаштували пікети на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, який вже 100 днів тримає голодовку в російській колонії.

Про це пише "Новая газета".

За інформацією видання, поліція затримала щонайменше 7 осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу.

 
Фото: Марія Єфімова / "Новая газета"

Відзначається, що в цілому на акцію прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера і змінювали один одного.

 
Фото: Марія Єфімова / "Новая газета"

"Моторошно було читати про цю голодовку. У якийсь момент я почав дзвонити моїм друзям, ми стали обговорювати, що робити. Ми співали пісні біля пам'ятника Маяковському, потім хлопці з "Меморіалу" зробили підбірку фільмів про Сенцова і про інших українських політичних в'язнів. Ми святкували день народження Сенцова, але все це такі сплески, хочеться, щоб прийшло багато народу, але люди бояться вийти, тому що зараз закони, які обмежують вихід на вулицю. У випадку з голодуючою людиною вже говорити про якісь узгодження вже ніяк не можна. Я став думати про те, щоб просто зібратися біля Грибоєдова, особливо не обговорюючи питання санкціонованості, а просто вийти на площу", - пояснює один з пікетувальників, музикант Олексій Беленкін.

Як повідомляє "Новая газета", раніше у вівторок асоціація "Свободное слово" провела поодинокі пікети біля пам'ятника Пушкіну в Москві. Акція на підтримку Сенцова також пройшла в Казані. Там активісти "Отрытой Росии" розтягнули банер з написом "Свободу Сенцову. 100 днів" неподалік від Казанського кремля.

 
Фото: Telegram-канал "Надоел для СМИ"

Як повідомлялося, український політв’язень Олег Сенцов голодує в російській колонії уже 100 днів.

13 липня, у 42-й день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

14 серпня в Росії відповіли, що для початку процедури помилування Сенцову потрібно самостійно звернутися до Путіна з відповідним проханням.

Європейський Союз закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, і інших незаконно затриманих українців.

У Росії стверджують, що не можуть повернути в Україну Сенцова, оскільки він російський громадянин.

Двоюрідна сестра політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан стверджує, що у нього один паспорт - український.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ, – і тримає його уже 100-й день.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування